Hackers van zelfrijdende auto ingelijfd door General Motors

Autofabrikant General Motors neemt twee hackers in dienst. Het gaat om Charlie Miller en Chris Valasek, die twee jaar geleden in staat bleken een zelfrijdende auto te hacken en onder meer de controle over de radio en de remmen over te nemen. Het duo komt in dienst van GM-dochterbedrijf Cruise.

In 2015 wisten Miller en Valasek in te breken in het voertuigsysteem van een Jeep. Ze bleken in staat om het voertuig van een afstand tot stilstand te brengen, meldt USA Today. Een jaar later herhaalden ze deze stunt. Door deze acties besloot Uber ze in dienst te nemen, waar Miller enige tijd later weer vertrok.

Cruise

Nu komen ze dus beiden in dienst van Cruise, een technologiebedrijf dat vorig jaar werd overgenomen door General Motors. De Amerikaanse multinational betaalde destijds ongeveer 1 miljard dollar voor het bedrijf, dat zich focust op het ontwikkelen van technologie voor zelfrijdende auto’s.

GM brengt auto’s van onder meer de merken Cadillac, Chevrolet en Holden op de markt. Tot voor kort hoorden daar ook Opel-voertuigen bij, maar eerder dit jaar werd dit onderdeel verkocht aan PSA. Dit Franse bedrijf produceert Peugeot- en Citroën-voertuigen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.