TomTom brengt West-Europa in kaart voor zelfrijdende auto

Foto ter illustratie. Bron: TomTom

TomTom heeft woensdag aangekondigd dat de High Definition Map is uitgebreid met alle West-Europese snelwegen. Dat betekent 175.000 kilometer snelweg in negentien landen. De totale dekking van TomTom’s HD Map en RoadDNA voor autonoom rijden bedraagt nu 360.000 kilometer wereldwijd. Tevens werd bekend dat het Amsterdamse bedrijf gaat samenwerken met de Chinese internetgigant Baidu voor de ontwikkeling van kaarten voor zelfrijdende auto’s.

TomTom HD Map en RoadDNA zijn twee zeer nauwkeurige, digitale kaartproducten die automatisch rijdende voertuigen helpen om hun exacte locatie te bepalen en acties te plannen, zelfs bij hoge snelheden. Klanten en partners kunnen nu beide producten testen in een reeks verschillende rijomgevingen, bijvoorbeeld bij uiteenlopende weersomstandigheden in Scandinavië en Zuid-Europa.

Verenigde Staten

In maart dit jaar kondigde de kaartproducent de voltooiing van de HD Map voor snelwegen in het gehele vasteland van de Verenigde Staten aan, waarmee in totaal 185.000 kilometer weg in kaart was gebracht. “Een meerderheid van de Original Equipment Manufacturers (OEM’s) evalueert de technologie inmiddels voor hun projecten op het gebied van autonoom rijden”, aldus het bedrijf.

Willem Strijbosch, hoofd autonoom rijden bij TomTom legt uit: “Het is een belangrijke mijlpaal om het volledige snelwegennetwerk van West-Europa en de Verenigde Staten te hebben voltooid. De HD Map en RoadDNA helpen OEM’s bij het uitrollen van advanced driver-assistance systems en systemen voor autonoom rijden die consistent werken op het wegennetwerk.”

China

Eerder deze week werd ook bekend dat TomTom een samenwerking is aangegaan met diverse bedrijven in China, onder meer met het bedrijf achter de zoekmachine Baidu. De betrokken partijen willen samenwerken (betaalde link) om de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s te bevorderen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.