Faurecia en ZF maken samen ‘cockpit van de toekomst’

Twee fabrikanten van auto-onderdelen gaan samen technologie voor zelfrijdende auto’s ontwikkelen. Het gaat om het Franse bedrijf Faurecia en het Duitse ZF. Beide ondernemingen gaan op technologisch gebied samenwerken, maar benadrukken dat de transactie geen financiële consequenties heeft. Met andere woorden, er is geen sprake van een overname, een fusie of een joint venture.

De samenwerking betekent dat de twee bedrijven de krachten gaan bundelen voor de ontwikkeling van onderdelen voor zelfrijdende auto’s. Daarbij wordt de lat hoog gelegd. Het project moet resulteren in de ‘cockpit van de toekomst’, zoals Faurecia en ZF het eindresultaat van hun samenwerking hebben bestempeld.

Peugeot

Eerstgenoemde behoort wereldwijd tot de grootste producenten van automotive-onderdelen. Het bedrijf is voor 46 procent in handen van Peugeot en is leverancier voor tal van bekende autofabrikanten, zoals Toyota, BMW, General Motors en de grote Franse merken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs.

ZF produceert onder meer chassis-technologie en veiligheidssystemen voor personenauto’s en vrachtwagens. Het bedrijf maakte eerder al bekend samen te gaan werken met het Amerikaanse Nvidia, voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor de transportsector.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.