Mobileye

Mobileye en HERE verder als strategische partners

Bron: Mobileye

HERE en Mobileye gaan hun technologieën voor autonoom rijdende voertuigen integreren, wat moet leiden tot een optimaal aanbod voor autoproducenten. De strategische samenwerking tussen het Nederlandse HERE en het Israëlische Mobileye zal in eerste instantie vooral op drie projecten gericht zijn. 

Het eerste project is de integratie van Mobileye’s Roadbook met de HD Live Map van HERE, waarbij het eerste product een datalaag in het tweede wordt. De Live Map is een cloud service in real time voor voertuigen in alle fases van autonomie: gedeeltelijk, grotendeels en volledig.

Reageren op omgeving

Het Roadbook voegt daar een belangrijke laag aan toe. Deze technologie vergaart informatie over de weg en zijn omgeving. Dat moet het zelfrijdende voertuig beter in staat stellen kennis te nemen van en te reageren op zijn omgeving. Ook moet de combinatie van beide technieken voor een betere positionering op de weg zorgen.

Ten tweede zal Mobileye het Open Location Platform van de samenwerkingspartner gebruiken voor het verzamelen en verwerken van ruwe informatie die de sensoren en observatie opleveren (Road Segment Data ofwel RSD). Daarnaast kan het platform dienen voor het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe Roadbook-diensten.

Kaarten bijwerken

Het derde project houdt in dat HERE de Road Segment Data en het Global Roadbook van bepaalde automerken die met Mobileye zijn uitgerust, gaat gebruiken om veranderingsdetectie te ondersteunen en de HD Live Map te onderhouden. Het waarnemen van veranderingen in de echte wereld en het aanpassen van kaarten op basis daarvan is essentieel om zelfrijdende voertuigen het optimale rijgedrag te laten vertonen, aldus HERE en Mobileye. Door de samenwerking kunnen de kaarten voortaan sneller en beter worden bijgewerkt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.