Krzanich Inte

Intel zet in op technologie voor data uit zelfrijdende auto’s

Bron: Intel

Intel gaat extra investeren in de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende voertuigen. De grote hoeveelheden data die autonome auto’s voort zullen brengen vormen een uitdaging en een mogelijkheid voor een bedrijf als Intel. Dat blijkt uit een presentatie van Brian Krzanich, CEO van Intel.

Krzanich sprak tijdens de opening van de Los Angeles auto show. Hij noemde veranderingen in mobiliteit en het Internet of Things als essentiële ontwikkelingen voor de toekomst van zijn bedrijf. In die toekomst zal ook een steeds grotere rol zijn weggelegd voor zelfrijdende auto’s en andere chauffeurloze voertuigen. Daarom investeert Intel 250 miljoen dollar extra in de ontwikkeling van technieken voor de automotive-industrie.

Overzicht en inzicht

De topman stelt dat zelfrijdende auto’s grote hoeveelheden data gaan verzamelen. Nu alles nog in testfases verkeert zijn die gegevens te overzien, maar als zelfrijdende voertuigen op commerciële schaal beschikbaar zijn, is er technologie nodig om alles overzichtelijk en inzichtelijk te houden. Die oplossing vraagt om oplossingen die de auto, het netwerk en de cloud met elkaar verbinden, en om connectiviteit, aldus Krzanich. Hij verwacht dat elke auto tot wel 4 gigabyte per dag aan gegevens zal genereren, en Intel is in zijn ogen bij uitstek geschikt om dat in goede banen te helpen leiden.

Eerder dit jaar werd bekend dat Intel samen met BMW en Mobileye samenwerken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In 2021 moeten hun gezamenlijke inspanningen de marktintroductie van zelfrijdende BMW’s tot stand hebben gebracht.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.