Mercedes-Benz

Mercedes wint prijs voor ontwikkeling autonoom rijden

Mercedes-Benz

Thao Dang en Julius Ziegler zijn voor hun inspanningen op het gebied van de zelfrijdende Mercedes-Benz S-klasse beloond met de Reinhard von König-prijs voor technologische vooruitgang. De prijs vertegenwoordigt een waarde van 20.000 euro.

Thao Dang is engineer bij Daimler. Julius Ziegler werkt voor het onderzoeksinstituut voor informatietechnologie in Karlsruhe. Voorheen was hij projectpartner inzake zelfrijdende auto’s bij Mercedes-Benz. Dang en Ziegler waren de leidende figuren in een project in augustus 2013, waarbij een Mercedes-Benz S-Klasse van Mannheim naar Pforzheim reed. Op zich niet bijzonder, maar dat het voertuig dit helemaal zelf deed, is dat natuurlijk wel.

Binnen handbereik

De S-klasse in kwestie was dan ook een onderzoeksvoertuig, voorzien van camera’s, radar en een enorme lading aan computervermogen. De boordcomputer voerde de auto langs de Bertha Benz Memorial Route en liet zien dat zelfrijdende auto’s echt binnen handbereik zijn in zowel landelijke als stedelijke gebieden. Binnen de branche wordt het gezien als een belangrijk moment in de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen.

De Reinhard van König-prijs is in het leven geroepen door de Schloss Fachsenfeld Foundation om uitzonderlijke technologische innovaties erkenning te geven. De prijs is vernoemd naar de laatste bewoner van het slot, baron Reinhard von König-Fachsenfeld. Hij staat onder meer bekend om zijn raceprestaties en de ontwikkeling van de Mercedes SSKL.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.