TomTom en Nvidia ontwikkelen samen navigatiesysteem

Techbedrijven TomTom en Nvidia gaan samen navigatiesystemen maken voor autonome voertuigen. Door de bundeling van krachten hopen beide bedrijven zelfrijdende auto’s sneller commercieel interessant te maken. Dat maakten beide bedrijven woensdag bekend. TomTom is vooral bekend van hun navigatiesystemen voor automobilisten, terwijl Nvidia zich toelegt op onder meer de productie van grafische chips voor beeld- en spraakherkenning.

Nu de markt voor zelfrijdende auto’s groter wordt, willen beide bedrijven hun kennis bundelen bij de ontwikkeling van technologie voor deze nieuwe vorm van mobiliteit. Het gaat dan om kaarten die de zelfrijdende auto’s in staat stellen beter te navigeren. Deze kaarten zijn actueel, omdat ze altijd online worden bewaard en door de auto kunnen worden gedownload.

Accuraat

“Zelfrijdende auto’s hebben een zeer accuraat kaartensysteem nodig dat altijd zorgt voor informatie die altijd up-to-date is”, licht Rob Csongor van Nvidia toe. “Ons Drive PX2-systeem voor AutoCruise biedt TomTom een real-time bron voor het updaten van zijn kaarten.”

Willem Strijbosch van TomTom voegt daaraan toe: “Deze samenwerking is een belangrijke stap voor ons bedrijf. Door een combinatie van onze accurate HD-kaarten en het zelfrijdende-auto-platform van Nvidia kunnen wij autofabrikanten sneller nieuwe toepassingen bieden.” De technologie van beide bedrijven moet in de toekomst voor alle autobouwers beschikbaar worden.

Kom alles te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s door een bezoek te brengen aan de SDC Summit 2016. Dit tweedaags seminar over autonome voertuigen vindt plaats op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. Kijk voor meer informatie op: www.sdcsummit.com/. Of schrijf je nu in via www.sdcsummit.com/registreren/.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.