General Motors koopt fabrikant van sensoren Cruise

De Amerikaanse autobouwer General Motors heeft zijn divisie voor zelfrijdende auto’s uitgebreid. Het bedrijf heeft de sensorenproducent Cruise gekocht. Laatstgenoemde zal als zelfstandige eenheid blijven functioneren binnen GM. Door de deal moet de fabricage van autonoom rijdende voertuigen worden versneld.

Veel automakers zien daarin een groeimarkt en zijn daarom volop bezig om in de toekomst de boot niet te missen. Ook GM werkt daar hard aan, getuige de overname van Cruise. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, maken beide bedrijven niet bekend, al schrijven sommige Amerikaanse media dat het gaat om een bedrag van 1 miljard dollar.

Lyft

Eerder al werd binnen GM een aparte divisie opgericht die zich volledig richt op zelfrijdende auto’s en werd besloten samen te werken met Lyft, een autodeelbedrijf dat concurreert met onder andere Uber. Lyft wil samen met de Amerikaanse autoproducent werken aan zelfrijdende voertuigen.

General Motors is één van de grootste fabrikanten ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Amerikaanse stad Detroit en het brengt onder andere de merken Opel, Chevrolet, Hummer, Pontiac en Cadillac op de markt. Ook in het segment van zelfrijdende voertuigen wil het bedrijf zich onderscheiden, net als vele anderen in de branche. Door de aankoop van Cruise Automation Inc. moeten die activiteiten een stevige ‘boost’ krijgen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.