Google's Lexus RX 450h Self-Driving Car" by Driving_Google_Self-Driving_Car.jpg: Steve Jurvetsonderivative work: Mariordo - This file was derived from  Driving Google Self-Driving Car.jpg:. Licensed under CC BY 2.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google%27s_Lexus_RX_450h_Self-Driving_Car.jpg#/media/File:Google%27s_Lexus_RX_450h_Self-Driving_Car.jpg

Zelfrijdende Google Car rijdt dagelijks 3 miljoen virtuele kilometers

Foto: Wikipedia. “Google’s Lexus RX 450h Self-Driving Car” by Driving_Google_Self-Driving_Car.jpg: Steve Jurvetsonderivative work: Mariordo – This file was derived from  Driving Google Self-Driving Car.jpg:. Licensed under CC BY 2.0 via Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google%27s_Lexus_RX_450h_Self-Driving_Car.jpg#/media/File:Google%27s_Lexus_RX_450h_Self-Driving_Car.jpg

Google heeft op dit moment 55 zelfrijdende auto’s op de weg in de Amerikaanse staten Californië en Texas. Maar er wordt ook volop getest via een rijsimulator. Dagelijks worden er 4,5 miljoen virtuele kilometers afgelegd. Daarbij worden vooral software-aanpassingen getest. Dat meldt Google in haar maandelijkse rapport. In de maand januari zijn er geen ongelukken gebeurd.

Op dit moment zet Google 22 Lexus RX450h SUV’s in en 33 prototypes van de Google Car. In totaal hebben de auto’s van Google nu zo’n 2,3 miljoen kilometer afgelegd in autonome modus, plus nog zo’n 1,6 miljoen kilometer in de handmatige mode.

Virtuele ritten

Voordeel van de virtuele ritten is dat zo risicoloos enorme afstanden afgelegd kunnen worden. Pas als is gebleken dat de software veilig is, gaan de auto’s met deze nieuwe software de weg op.

Zo heeft Google onlangs de software aangepast om ervoor te zorgen dat bochten naar links minder scherp worden genomen. In de simulator kunnen ook nieuwe scenario’s worden getest. Google zegt bijvoorbeeld ‘ritsen’ te hebben getest in duizenden verschillende situaties met steeds veranderende snelheden en afstanden tussen de verschillende auto’s. De meest optimale instelling wordt gebruikt in de échte auto’s.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.