Apple snijdt in personeelsbestand zelfrijdende auto

Apple heeft meer dan tweehonderd medewerkers weggehaald bij Project Titan, de tak van het bedrijf die werkt aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Desondanks zegt de onderneming nog volop te geloven in autonoom vervoer.

Door Apple zelf is aan CNBC bevestigd dat er van meer dan 200 mensen afscheid is genomen. Maar dat wil volgens de onderneming niet zeggen dat het over en uit is met de ambities op het gebied van autonoom vervoer. Volgens Apple werkt er een getalenteerd team aan autonome systemen en technologieën die daarmee samenhangen. 

Tegelijk richt dat team zich op bepaalde aspecten van dat werk, waardoor bepaalde groepen werknemers van Titan worden overgeplaatst naar elders in het bedrijf. Maar, zo zegt een woordvoerder: “We blijven geloven dat er een enorme kans ligt voor autonome systemen, dat wij unieke vaardigheden hebben om daar aan bij te dragen en dat dit het meest ambitieuze project ooit is op het gebied van machine learning.”

In de lijn der verwachting

Intern zou de herstructurering niet als een verrassing zijn gekomen. Vorig jaar augustus werd Doug Field aan getrokken om samen met Bob Mansfield de werkzaamheden van Titan in goede banen te leiden. Dat er onder dit nieuwe leiderschap bepaalde verschuivingen zouden plaatsvinden, lag voor velen wel in de lijn der verwachting. Wel zouden de personele veranderingen er op wijzen dat Apple zich met Titan nu vooral gaat focussen op software voor zelfrijdende voertuigen, en niet zozeer op auto’s zelf.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.