Jump Bikes

Uber werkt aan autonome scooters en fietsen

Bron: presskit Jump Bikes

Uber zou druk bezig zijn om zijn activiteiten op het gebied van zelfrijdende voertuigen uit te breiden met elektrische fietsen en scooters. 

Het Amerikaanse bedrijf is wereldwijd vooral bekend als taxidienst, maar probeert ook aan de weg te timmeren op het gebied van zelfrijdende auto’s. Die ambities liepen vorig jaar echter een stevige deuk op toen bij een aanrijding met een zelfrijdende Volvo van Uber een fietster om het leven kwam. Uber zette zijn tests met autonome voertuigen een tijdlang stil en is momenteel bezig die op veel kleinere schaal te hervatten.

Deelfietsen

Dat Uber zich nu ook met zelfrijdende elektrische fietsen en scooters gaat bezighouden, werd op Twitter gemeld door Chris Anderson, de directeur van roboticabedrijf 3D Robotics. Volgens hem kunnen de tweewielers waar Uber nu aan werkt zelf naar oplaadpunten en locaties rijden. aldus Business Insider. Het nieuwe Micromobility Robotics zou samen worden gehuisvest met Jump, het deelconcept voor elektrische deelfietsen dat Uber een klein jaar geleden overnam. Het bedrijf wilde nog niet ingaan op het nieuws dat er aan zelfrijdende scooters en fietsen zou worden gewerkt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.