Samsung

Samsung dient meeste patenten autonome technologie in

Samsung Electronics heeft in Europa de meeste patentaanvragen ingediend met betrekking tot zelfrijdende auto’s. Het bedrijf laat op dit vlak de traditionele autoproducenten achter zich.

Dat geldt ook voor Intel, dat in deze ranglijst de tweede plaats inneemt. Samsung diende in de periode 2011-2017 maar liefst 624 patentaanvragen in die samenhangen met autonome voertuigtechnologie. Intel volgt met 590 aanvragen in dezelfde periode, meldt Inquirer. In 2011 stond de teller van alle aanvragen in deze categorie nog op 922. In de jaren daarna groeide dat sterk, naar 3.998 in 2017.

Top tien

Ook verder op de lijst met de meeste aanvragen staan eerst techbedrijven. Zo kwam chipmaker Quallcomm tot 361 patenten. Voor LG waren dat er 348, net iets meer dan de 343 van Bosch. Ook Toyota en Continental staan in de top tien van meeste patentaanvragen voor zelfrijdende technologie in Europa. Van al deze patenten werden de meeste ingediend vanuit Europa zelf, op de voet gevolg door de Verenigde Staten.

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Samsung dient meeste patenten autonome technologie in”

Ralph Panhuyzen|31.12.18|18:59

Interessant. De grootste ‘drive’ voor zelfrijdend zou ook van electronicafabrikanten moeten komen. Automakers zien zelfrijdend vooral als een interessante add-on, zoals ze on-board entertainment zien. En Silicon Valley (Waymo en Uber) heeft zich compleet in de aap laten logeren door de autoindustrie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.