Cadillac met Super Cruise technologie van General Motors

‘Wij kopen je auto zonder gedoe’

Cadillac plans to expand the rollout of Super CruiseTM, the world’s first true hands-free driver assistance feature for the freeway. Super Cruise will be available on all Cadillac models, with the rollout beginning in 2020. After 2020, Super Cruise will make its introduction in other General Motors brands.

Een auto verkopen kan een hoop werk met zich meebrengen en dus ook veel tijd in beslag nemen. De oplossing ligt dan bij een partij die al deze rompslomp uit handen neemt. Dat laatste is wat Ikwiljouwautokopen.nl doet, waarbij het bedrijf ook oplossingen biedt voor een automarkt die snel verandert door de opkomst van rijtaakondersteuning en zelfrijdende systemen.

Niek van den Doel van Ikwiljouwautokopen.nl legt uit hoe het in zijn werk gaat. “Mensen kunnen bij ons vrijblijvend een bod op hun auto aanvragen. Vervolgens doen wij binnen 48 uur een gegarandeerd bod op de auto. De verkoper heeft dan twee dagen de tijd om dit bod te accepteren of naast zich neer te leggen. Ons aanbod verplicht de aanvrager namelijk tot niets.”

Het platform vraagt om alle informatie die nodig is om zo’n bod op te kunnen baseren, zodat het niet nodig is om de auto in kwestie daadwerkelijk te zien. De bieding wordt onder meer gebaseerd op informatie over de kilometerstand en het schadeverleden, maar ook op foto’s die de verkoper meestuurt. Het bod dat er vervolgens uitrolt is minder hoog dan wat er bij de particuliere verkoop verdiend zou kunnen worden, erkent Van den Doel.

Komt van alles bij kijken

“Wij nemen auto’s over die we vervolgens weer verkopen aan de bedrijven die ons inhuren. Daar moeten we allemaal iets aan verdienen. Dus als je de hoofdprijs wilt, is ons advies om de auto particulier te verkopen. Maar daar komt nou juist van alles bij kijken. Met onze aanpak nemen we dat weg bij de verkoper. Bij ons zit je goed als je je auto zonder gedoe wilt verkopen.”

Bij Ikwiljouwautokopen.nl draait het volgens Van den Doel om het ontzorgen van de klant. “Dat gebeurt op een transparante manier en met de tevredenheid van de klant als uitgangspunt, benadrukt hij. “Bij ons komen mensen niet voor verrassingen achteraf te staan. Ze krijgen ook niet met onzekerheid over betalingen te maken. We kopen de auto’s zelf en als daar behoefte aan is, halen we ze ook bij de verkopers op. Ter plekke kijken we nog even of alles in orde is, waarna we betalen en de auto vrijwaren.”

Systemen voor rij-assistentie

Het bedrijf biedt naar eigen zeggen “een oplossing voor de snel veranderende automotive markt waarin de hybride, 100 procent elektrische auto’s en systemen voor rij-assistentie een steeds groter aandeel innemen”, aldus Van den Doel. “De particuliere afzetmarkt voor auto’s met een fossiele brandstof neemt door die ontwikkelingen af. Via Ikwiljouwautokopen.nl kunnen mensen op een snelle en veilige manier hun auto verkopen.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.