Zoox

Ontwikkelaar zelfrijdende taxi zet oprichter op straat

Bron: Zoox

Enkele weken nadat Zoox voor het ontwikkelen van een zelfrijdende taxi bijna een half miljard euro ophaalde, heeft het bedrijf zijn oprichter ontslagen. Tim Kentley-Klay liet op Twitter weten zonder enige aanleiding of waarschuwing vooraf aan de kant te zijn geschoven.

Zoox heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat geld op weten te halen. Een recente investeringsronde leverde zo’n 475 miljoen euro op en in totaal wist het bedrijf al ruim 750 miljoen euro bij investeerders op te halen.  De onderneming wordt gewaardeerd op zo’n 3 miljard euro.

Zoox is volop bezig om zelfrijdende taxi’s te ontwikkelen die het mobiliteitsprobleem in grote steden moet helpen oplossen. Dat zal vanaf nu dus gebeuren zonder Tim Kentley-Klay, de Australische medeoprichter die tot begin deze week CEO van het bedrijf was. Dat hij het daarmee op zijn zachtst gezegd niet eens is, blijkt wel uit de verklaring die hij op Twitter heeft geplaatst.

Slechtste kant

Hij kwam naar eigen zeggen naar Silicon Valley om een verandering teweeg te brengen op het gebied van mobiliteit. “Maar de schokkende realiteit is dat ik deze ochtend, zonder waarschuwing, aanleiding of kans om een weerwoord te geven, ben ontslagen door de raad van bestuur. Vandaag heeft Silicon Valley zich van zijn slechtste kant laten zien.” Volgens Kentley-Klay hebben de bestuurders gekozen voor de makkelijke weg en een zak geld, in plaats van een poging te doen een intern verschil van inzicht op te lossen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.