Automotive NL FOTO VerkeersNet.nl

RAI Vereniging en AutomotiveNL gaan samen verder

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen de krachten. Dat hebben ze onlangs bekend gemaakt. Volgens de organisaties ontstaat nu één krachtig platform voor ondernemers en instellingen die actief zijn binnen de auto- en truckindustrie.

De bedrijven die RAI Vereniging en AutomotiveNL verenigingen, zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro. Circa 20 miljard daarvan wordt in Nederland geproduceerd en geëxporteerd. De organisaties willen de spelers in de sector nu en in de toekomst nog beter bedienen.

Professioneel platform

“Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen”, stelt AutomotiveNL-directeur Leo Kusters.

RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck benadrukt dat leden en overige partners nu optimaal kunnen profiteren van elkanders kwaliteiten. “RAI Vereniging is van oudsher sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en haar lobby in Den Haag en Brussel.”

Automotive Campus

Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. Bovendien, stelt hij, is AutomotiveNL gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, dat een belangrijke rol speelt in de Nederlandse automotive sector.

RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. Beide organisaties kunnen hun activiteiten en samenwerkingsverbanden zonder beperkingen doorzetten.

Auteur: JanPieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur van Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor Zelfrijdendvervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.