Netwerk

Nieuwe alliantie gericht op betere netwerken zelfrijdende auto’s

Bron: Continental

De nieuwe Networking for Autonomous Vehicles (NAV) Alliance gaat werk maken van de netwerktechnologie die de volgende generatie zelfrijdende auto’s nodig heeft. De alliantie is opgericht door Continental, Bosch, Nvidia, Volkswagen en Aquantia.

De ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen brengt ook de vraag naar nieuwe netwerkoplossingen aan boord van die voertuigen met zich mee. Er moet immers goed en snel data worden uitgewisseld tussen een groeiend aantal sensoren, camera’s en processoren. De samenwerkende partijen willen gaan samenwerken aan het ‘ecosysteem’ dat nodig is om die ontwikkelingen mogelijk te maken.

Niveau 5

Volgens de NAV Alliance-leden worden zelfrijdende auto’s in toenemende mate datacenters waar grote hoeveelheden gegevens op hoge snelheid worden verwerkt. Op die manier moet de meest veilige en zekere autorit ontstaan voor de inzittenden en andere verkeersdeelnemers. Om autonoom vervoer op niveau 5 (volledig zelfrijdend) voor elkaar te krijgen, zijn netwerken nodig die veel meer bieden dan wat nu al mogelijk is. Als autofabrikanten en techbedrijven gaan de NAV-leden daar samen aan werken.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.