Toyota Concept-i

Toyota richt nieuw bedrijf op voor ontwikkeling autonoom vervoer

Toyota richt nog deze maand een nieuw bedrijf op om de ontwikkeling van het autonoom rijden te versnellen. Onder de naam ‘Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD)’ gaat het nieuwe bedrijf de strijd aan met de concurrentie. Samen met enkele partners wil de Japanse autofabrikant meer dan 300 miljard yen (zo’n 2,3 miljard euro) investeren.

Om de nieuwe inspanningen op TRI-AD mogelijk te maken, hebben Toyota Motor Corporation (TMC), Aisin Seiki Co., Ltd. (Aisin) en Denso Corporation (Denso) intentie overeenkomst gesloten over de gezamenlijke ontwikkeling van volledig geïntegreerde, productie- kwaliteitssoftware voor automatisch rijden. In de toekomst zullen de drie bedrijven verdere besprekingen houden, gericht op het afsluiten van een concreet gezamenlijk ontwikkelingscontract.

De partijen zijn van plan om meer dan 300 miljard yen te investeren in het nieuwe bedrijf. De nieuwe organisatie biedt plaats aan ruim duizend nieuwe medewerkers. Momenteel is Toyota opzoek naar een goed bereikbare geschikte locatie in Tokio om het bedrijf te huisvesten.

Doelstellingen

De CEO van het nieuwe bedrijf wordt James Kuffner. Hij was eerder werkzaam bij een ander door Toyota opgericht bedrijf. “Het ontwikkelen van software van productiekwaliteit is een kritische succesfactor voor Toyota’s autonome strategie”, aldus Kuffner. “De missie van dit bedrijf is om de ontwikkeling van software op een meer effectieve manier te versnellen. We gaan de mogelijkheden van de Toyota Group vergroten door het inhuren van software-engineers van wereldklasse. Dit doen we door ook wereldwijd mensen te rekruteren.”

De auto-industrie bevindt zich volgens hem nu in een tijdperk van diepe transformatie. Hoogwaardige softwareontwikkeling en big data van aangesloten voertuigen zijn cruciaal voor succes. Om op dergelijke veranderingen te reageren, heeft Toyota in 2016 Toyota Research Institute, Inc. (TRI) in Noord-Amerika opgericht om onderzoek te doen op het gebied van kunstmatige intelligentie, automatisch rijden en robotica.

Lees ook: Toyota wil met e-Palette autonoom shoppen aanbieden

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.