TomTom

TomTom-technologie beschikbaar voor LeasePlan-klanten

TomTom

TomTom’s fleet management- en connected car-oplossingen komen beschikbaar voor LeasePlan-klanten. Dat is de uitkomst van een recent aangekondigde samenwerking tussen het autoleasebedrijf en de navigatiemaker.

Zakelijke fleet- en mobiliteitsmanagers krijgen zo realtime belangrijke wagenparkgegevens, zoals onderhoudsmeldingen, kooldioxide-emissies en contractinformatie. Zo kunnen zij hun prestaties verbeteren, is het idee. Ook autobestuurders profiteren, beloven beide partijen. Hun rijervaring en hun efficiëntie op de weg moeten verbeteren.

TomTom Telematics

Het bedrijfsonderdeel van TomTom dat zich toelegt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten, heet TomTom Telematics. Een van hun producten is WEBFLEET. TomTom Telematics richt zich op kleine als grote ondernemingen, en ook op verzekeringsmaatschappijen, leaseorganisaties (zoals LeasePlan dus) en op auto-importeurs. Zo’n 785.000 bedrijven in meer dan 60 landen hebben een abonnement bij deze TomTom-dienst.

Auteur: JanPieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur van Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor Zelfrijdendvervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.