Waymo en Intel werken samen

Twee grote spelers in de markt voor zelfrijdend vervoer hebben hun krachten gebundeld. Waymo heeft namelijk voertuigen voorzien van autonome technologieën die ontwikkeld zijn door Intel. Het gaat om Chrysler Pacifica hybride minivans, die door Waymo worden gebruikt voor tests met zelfrijdende auto’s.

Waymo is een dochterbedrijf van Alphabet, dat tevens het moederbedrijf is van Google. Intussen heeft het bedrijf meer dan 1 miljard dollar gestoken in zijn zelfrijdende auto-project. Ook Intel laat zich op dit vlak niet onbetuigd. Het bedrijf zet sterk in op de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen, iets waarvoor onder meer wordt samengewerkt met BMW, Mobileye en sinds kort Fiat Chrysler.

Andere dimensie

Naar nu blijkt is er dus ook sprake van samenwerking met Waymo. Dat bedrijf maakt al jaren gebruik van de technieken die Intel heeft ontwikkeld en ontwikkelt. Sterker nog: dat gebeurt al sinds er in 2009 met het werken aan een zelfrijdende auto werd begonnen. Nu krijgt de samenwerking echter een andere dimensie omdat er in de Pacfica technologie wordt toegepast die samen met Intel specifiek voor deze toepassing is ontwikkeld.

Volledig autonoom

De Intel-technieken die nu worden toegepast door Waymo hebben betrekking op onder meer ‘sensor processing’ en connectiviteit. Ze stellen het voertuig in staat om in een stedelijke omgeving in volledig autonome modus direct beslissingen te nemen over de vereiste actie. De komende jaren zal er alleen maar meer van de technologie voor zelfrijdende auto’s worden gevraagd. Door nauw samen te werken willen Intel en Waymo daar zo goed mogelijk op inspelen richting niveau 4 en 5 van autonoom rijden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.