Samsung

Samsung investeert honderden miljoenen in zelfrijdende auto

Technologieconcern Samsung wil de komende jaren 300 miljoen dollar investeren in autonoom rijden. Het heeft hiervoor een fonds in het leven geroepen dat het geld moet investeren in startups die zich op deze technologie toeleggen. Dat heeft het bedrijf eerder deze week bekendgemaakt tijdens de grote autobeurs IAA in Frankfurt.

De Koreaanse techreus wil de vele miljoenen vooral uitgeven aan bedrijven die zich richten op onder meer veiligheid, privacy, slimme sensoren en kunstmatige intelligentie. Als eerste investering heeft Samsung gekozen voor het bedrijf TTTech, dat chips en hardware ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s.

Overname

Het is niet de eerste stap van de multinational op het gebied van autonoom rijden. Afgelopen voorjaar kochten de Koreanen al het bedrijf Harman, dat zich specialiseert in onder meer zelfrijdende techniek. Harman werd overgenomen voor een bedrag van acht miljard dollar.

Korte tijd later kreeg Samsung in het thuisland toestemming om testen uit te voeren met zelfrijdende systemen op de openbare weg. Het gaat hier vooral om de verdere ontwikkeling van de techniek. Zelf een auto produceren staat niet op het verlanglijstje van de Koreanen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.