Apple wil autonome technologie niet alleen gebruiken voor auto’s

Apple kijkt met zijn autonome techniek verder dan alleen naar wegen. Dat heeft ceo Tim Cook onlangs gezegd tegen investeerders. “We zijn erg gefocust op autonome systemen”, aldus de topman. “We zijn hier zeker mee bezig en doen grote investeringen op dit gebied. Volgens ons is autonomie een soort ‘moeder van alle AI-projecten en is het voor zoveel meer te gebruiken dan uitsluitend voertuigen.” Cook wil echter niet zeggen naar welke andere markten Apple momenteel kijkt.

Het Amerikaanse bedrijf is vermoedelijk al zo’n drie jaar bezig met autonome systemen. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple daarbij zich uitsluitend richt op voertuigen. In dit verband worden al pilots uitgevoerd, waarbij Apple-technologie is ingebouwd in een Lexus-voertuigen die rijden in de buurt van het hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Californië, schrijft de website MacRumors.

Robots

Autonome systemen kunnen echter voor meer toepassingen worden gebruikt. Denk aan schepen, drones, magazijnrobots en kleine voertuigjes die bijvoorbeeld maaltijden bezorgen. Dat laatste wordt onder andere door Domino’s Pizza getest, waarbij de robotvoertuigen volledig autonoom de pizza naar de klant brengen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.