Volocopter

25 miljoen euro opgehaald voor autonoom vliegende Volocopter

Bron: Volocopter

Volocopter heeft een financieringsdeal gesloten met diverse investeerders, waaronder Daimler. Met de 25 miljoen euro die hiermee gemoeid is, komt de introductie van de elektrische en zelfvliegende Volocopter weer een flinke stap dichterbij. Later dit jaar begint met deze luchtvaartuigen ook een pilot voor autonome vliegende taxi’s in Dubai.

Het Duitse Volocopter heeft de deal gesloten met autofabrikant Daimler, de in technologie gespecialiseerde investeerder Lukasz Gadowski en verschillende andere partijen. De startup was zelf op zoek gegaan naar zowel strategische als ondernemende investeerders. Met Daimler en Lukasz Gradowski zijn die ook gevonden.

Een autofabrikant als Daimler kijkt vooral naar de toekomst van mobiliteit. Dat kan autonoom rijden zijn, maar ook elektrisch vliegen of iets op het snijvlak van deze en andere oplossingen. Op strategisch vlak is Daimler daarom een ideale partner voor Volocopter. Het bedrijf ziet zichzelf als marktleider. Om dat te kunnen blijven, is het meer dan nuttig om samen te werken met een wereldwijde speler in de autobranche.

Technologische start-ups

Van Lukasz Gadowksi verwacht Volocopter dan weer een ander soort ondersteuning. Hij heeft ruime ervaring in het oprichten en financieren van nieuwe bedrijven. Zijn expertise ligt vooral in het snel en wereldwijd opschalen van technologische start-ups. Dat past uitstekend bij de ambities van Volocopter, dat de wereldmarkt als zijn speelveld ziet. Gadowksi is op zijn beurt enthousiast dat Volocopter feitelijk heeft gemaakt waar hij al jaren door gefascineerd is: een vliegende auto. Bovendien ziet hij een ambitieus bedrijf dat desondanks met beide benen op de grond blijft staan.

Ook andere ontwikkelingen zorgen voor wind in de zeilen bij het jonge Duitse bedrijf. In Dubai gaan nog dit jaar tests van start met het vervoeren van mensen in een zelfvliegende taxi. De Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Volocopter. Dit bedrijf zal de vliegende taxi’s gaan leveren die twee personen tegelijk door de lucht kunnen vervoeren.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.