Hyundai overweegt samenwerking met cameraspecialist Mobileye

Hyundai is in bespreking met het Israëlische bedrijf Mobileye voor samenwerking op het gebied van zelfrijdende auto’s. De Zuid-Koreaanse fabrikant hoopt daarmee de ontwikkeling van autonome voertuigen een impuls te geven. Voor de Israëliërs zou het niet het eerste partnerschap zijn. In het verleden werden al samenwerking opgestart met diverse andere autofabrikanten, waaronder BMW en Volkswagen.

Het partnerschap is nog niet honderd procent zeker, maar de gesprekken zijn in volle gang. Eerder dit jaar was een delegatie van Hyundai in Israël, terwijl waarschijnlijk later dit jaar het management van Mobileye naar Seoul komt, waar het hoofdkantoor van de autofabrikant staat.

Achterstand

Hyundai werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van autonome voertuigen, maar heeft vermoedelijk een achterstand op diverse andere fabrikanten. Zo wil het bedrijf in 2020 een auto op de markt brengen die zelfstandig kan rijden op de snelweg. Pas tien jaar later moet een exemplaar beschikbaar zijn dat autonoom op het onderliggende wegennet kan rijden. Verschillende andere autoproducenten spraken eerder al de verwachting uit in de eerste helft van het volgende decennium met een voertuig te komen dat in hoge mate autonoom kan rijden.

Een samenwerking met Mobileye ligt daarom voor de hand voor Hyundai. Het Israëlische bedrijf heeft zich gespecialiseerd in cameratechniek voor deze vorm van mobiliteit. Deze techniek vormt een belangrijk onderdeel van zelfrijdende systemen. Het bedrijf is niet meer honderd procent zelfstandig. In de eerste helft van dit jaar werd Mobileye overgenomen door technologiereus Intel. De Amerikanen betaalden destijds zo’n veertien miljoen euro voor de acquisitie.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.