Amazon

Amazon wil autonome voertuigen inzetten voor pakketbezorging

Webwinkel Amazon heeft een team opgezet dat werkt aan zelfrijdende auto’s. De afdeling is ruim een jaar geleden opgericht om te onderzoeken wat autonoom rijden kan betekenen voor de distributie van pakketten. Dat meldde The Wall Street Journal eerder deze week.

Amazon heeft een direct belang bij de techniek voor zelfrijdende auto’s. De webwinkel wil met name onderzoeken welke rol de autonome voertuigen hebben bij het vervoer van de miljoenen pakketjes. Het bedrijf werkt samen met koeriersbedrijven maar wil het vervoer van de pakketten zelf gaan uitvoeren. Voorlopig is het niet van plan zelf autonome voertuigen te gaan bouwen.

Hyperloop

Eerder deze week liet een medewerker van Amazon weten dat het bedrijf de mogelijkheden onderzoekt van een Hyperloop. De Hyperloop is een transportsysteem met buizen, waarin capsules voortbewegen. De buizen staan onder een lage druk, waardoor de luchtweerstand zo laag is dat er bijna met de snelheid van het geluid kan worden gereisd. Elon Musk is bedenker van dit transportsysteem.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.