Interieur Toyota Yaris

Toyota Group start joint venture voor autonoom vervoer

Vier bedrijven die onderdeel zijn van de Toyota Motor groep gaan software ontwikkelen voor autonoom vervoer. De bedrijven Denso (65 procent), Aisin (25 procent), Advics (5 procent) en Jtekt (5 procent) hebben daarvoor een joint venture opgericht.

Met de software die de bedrijven gaan ontwikkelen worden straks onder meer sensoren, remmen en besturing van autonome voertuigen bediend. De ondernemingen richten zich op geavanceerde software voor grote en complexe motorvoertuigen. Daarmee willen ze zich toespitsen op de afzonderlijke wensen van autofabrikanten.

Toekomstplannen

De details van de samenwerking worden op dit moment besproken. De nieuwe onderneming maakt in maart volgend jaar meer details bekend over de plannen.

Aisin en Denso hebben verder aangekondigd een joint venture te starten voor elektrische vervoer, met ieder een belang van 50 procent. Ze gaan modules ontwikkelen voor hybride, plug-in hybrids, aandrijvingen op brandstofcellen en andere elektrisch vervoer. Daarmee zullen ze zich met name op de Chinese markt richten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.