Waberer werkbezoek VS

‘Autonome trucks bieden grote kansen voor logistieke sector’

Elektrische en autonome vrachtwagens kunnen de milieu-impact van het wegvervoer flink verminderen en tegelijkertijd kosten verlagen. Dat zei topman Ferenc Lajkó van Hongaars transportbedrijf Waberer vorige week tijdens een werkbezoek aan Tesla, Amazon en PACCAR’s in de Verenigde Staten. Tijdens het bezoek werd bekendgemaakt dat Waberer een e-truck van Tesla gaat testen die binnenkort in Europa wordt gelanceerd.

Tijdens het werkbezoek werd onder meer gesproken over ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende voertuigen. De vertegenwoordigers van Waberer bezochten de drie bedrijven onder leiding van de Hongaarse minister van Financiën Mihály Varga.

Introductie elektrische trucks

Waberer wil testen uit gaan voeren en meewerken aan de introductie van elektrische trucks van Tesla in Europa. Tijdens de vergaderingen op het hoofdkantoor van Tesla’s in Fremont werden vorige week ook de terreinen van verdere samenwerkingen afgetast. De afgevaardigden testen tijdens het bezoek de Tesla Semi e-truck die ontworpen is voor lange afstand-transport.

Bij Amazon ontmoetten de vertegenwoordigers van Waberer’s de vice-presidenten van het bedrijf en werden gesprekken voorbereid die in augustus in Europa plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomsten kwamen onderwerpen als Europese vrachtafhandeling en een efficiënter gebruik van innovatietrends aan bod. Ook werd er over zelfrijdende voertuigen, digitalisering en geautomatiseerde systemen gesproken.

Onbemande voertuigen

Als onderdeel van de Amerikaanse serie van onderhandelingen bezochten de vertegenwoordigers van Waberer’s ook de PACCAR-groep, de groep waartoe DAF behoort. Daar werd het testen en introduceren van elektrische en onbemande voertuigen in ontwikkeling besproken. Als leverancier van DAF-trucks is PACCAR een belangrijke partner van Waberer’s.

“Wij bij Waberer streven naar voortdurende innovatie en grijpen elke mogelijkheid aan om deel te nemen aan de onderzoek, ontwikkeling- en innovatieprogramma’s van onze partners” aldus Ferenc Lajkó van Waberer. “Elektrische en automatisch bestuurbare vrachtwagens kunnen de milieu-impact van het wegvervoer aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd een kosten reduceren. We zien een grote kans in ontwikkelingen met betrekking tot de logistieke infrastructuur. Sterker nog, we hebben verschillende digitale innovaties effectief geïmplementeerd in onze activiteiten.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.