Uber stopt met de ontwikkeling van een zelfrijdende vrachtwagen. De taxi-app gaat wel verder met de techniek voor zelfrijdende personenauto’s.

Uber heeft aangekondigd pas opnieuw te starten met autonome trucks, als de technologie van het zelfrijdende systeem voor auto’s klaar is. Dat heeft het hoofd van de afdeling bij Uber die zich bezighoudt met zelfrijdende voertuigen aan zijn personeel laten weten, blijkt uit een e-mail ingezien door de Amerikaanse techsite TechCrunch. De huidige proeven met trucks worden stopgezet.

Autonome vrachtwagens

De afdeling van Uber die zich bezighield met autonome vrachtwagens is gebaseerd in San Francisco, terwijl het team voor autonome auto’s zich in Pittsburgh bevindt. Alle focus zal vanaf nu naar de afdeling in Pittsburgh uitgaan.

De koerswijziging heeft verder geen gevolgen voor Uber Freight, het platform van Uber voor het aanbieden en vervoeren van vracht. Uber startte in 2016 met de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens door de start-up Otto over te nemen. Dit bedrijf werd opgericht door voormalig Google-medewerker Anthony Levandowsky, die later de spil werd in een rechtszaak tussen Uber en Google.