BMW Autonoom

BMW sluit zich aan bij autonoom vervoer-platform Baidu

Zelfrijdende auto, zelfrijdend

BMW gaat zich aansluiten bij Apollo, het softwareplatform voor autonoom vervoer van Baidu. De bedrijven ondertekenden daartoe dinsdag een intentieovereenkomst tijdens een bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Duitsland.

Baidu besloot in 2017, na een jarenlang intern ontwikkeltraject, zijn software-technologie voor autonoom vervoer open te stellen voor derde partijen. De achterliggende gedachte hierachter was om de ontwikkeling van deze innovatie een boost te geven en tegelijkertijd de concurrentie aan te kunnen gaan met Amerikaanse bedrijven.

Baidu wil namelijk net als zijn grote rivaal Google een belangrijke rol spelen op het gebied van autonoom vervoer. Apollo is gratis te gebruiken voor autofabrikanten en biedt functies voor gedeeltelijk autonoom rijden. “Doordat BMW Group en Baidu de krachten bundelen kunnen we ervoor zorgen dat onze visie op het gebied van zelfrijdend vervoer snel werkelijkheid wordt voor onze Chinese klanten”, aldus Klaus Froehlich van BMW.

Platform

Eerder dit jaar maakte Blackberry al bekend zich bij het platform aan te sluiten. Dit bedrijf ontwikkelt naast smartphones onder meer software die autofabrikanten moet helpen bij het beveiligen van connected cars.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.