Tesla Model S

Dronken bestuurder valt in slaap in rijdende Tesla

De politie van San Francisco heeft vrijdag een bestuurder van een Tesla aangehouden omdat hij in slaap was gevallen achter het stuur. De man had te veel alcohol op. De bestuurder zag hier zelf het probleem niet van in; hij had immers de autopilot aan staan. 

De politie zou de man slapend achter het stuur hebben gevonden in de Tesla, die op dat moment stilstond op de Bay Bridge. Nadat agenten hem wakker maakten, verklaarde de man dat de Tesla was ingesteld op de autopilot. De man is desondanks aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn auto werd weggesleept.

Autopilot

Tesla wilde tegenover Amerikaanse media niet bevestigen dat de man inderdaad de autopilot aan had staan, ook al kan het bedrijf dit wel in de gegevens zien.Omdat er bij dit voorval geen ongelukken of letsel zijn ontstaan, zal er waarschijnlijk ook geen verder onderzoek worden gedaan.

Tesla vraagt zijn klanten nog altijd de handen aan het stuur te houden zodat zij snel kunnen reageren wanneer dat nodig is. Bij ingewikkelde situaties vraagt de autopilot met signalen de aandacht van de bestuurder. Als die niet reageert, brengt de autopilot de auto tot stilstand.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.