nissan, brein, brain

Nissan komt met auto die leert via Brain-to-Vehicle techniek

Nissan Brain-to-Vehicle technology

Een auto die van de gebruiker leert; het is mogelijk met Nissans nieuwste techniek genaamd Brain-to-Vehicle (B2V). De autofabrikant uit Japan presenteerde de ontwikkeling afgelopen week in Las Vegas op de Consumer Electronics Show (CES). Het is de nieuwste innovatie van het Intelligent Mobility-programma van het merk. 

De technologie moet ervoor zorgen dat de reactietijd van autonome systemen een stuk korter wordt. Daarnaast moet het bijdragen aan het rijplezier met een autonoom voertuig. Signalen van het brein van gebruikers worden ‘gelezen’. De systemen in de auto moeten hier dan weer van leren. Het is een vernieuwende benadering van het autonome rijden, het brein uitlezen om de autonome systemen door te ontwikkelen.

Testen

Het systeem werkt op twee manieren. Het voorspelt en detecteert. Wanneer een gebruiker van het systeem een begin gaat maken, bijvoorbeeld een richtingaanwijzer aandoen of schakelen, dan vangt het programma de signalen uit het brein op. Hulpsystemen zouden hiervan kunnen leren en eerder kunnen anticiperen op bepaalde acties. Autobestuurders krijgen een speciale helm op met speciale sensoren en meetapparatuur. Op de CES in Vegas was het systeem in een rijsimulator te testen.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.