Automobilist wil 5.000 dollar extra betalen voor zelfrijdende auto

Bron: Volvo

Automobilsten zijn bereid gemiddeld 5.000 dollar (ongeveer 4.500 euro) meer te betalen voor een zelfrijdende auto. Dat blijkt uit een onderzoek van de Cornell University uit New York onder Amerikaanse huishoudens. De 1.260 respondenten zijn gemiddeld bereid 3.500 dollar extra te betalen voor een semi-autonome auto en zo’n 4.900 dollar bovenop de ‘normale’ prijs van een auto als deze volledig autonoom kan rijden. 

De bereidheid om extra te betalen is overigens erg gevarieerd, schrijft Daily Mail. Sommige huishoudens willen 10.000 dollar bijleggen voor een autonome auto terwijl anderen er geen enkele cent voor over hebben. De onderzoekers gingen na in hoeverre huishoudens zelfrijdende auto’s waarderen, belangrijke informatie voor de ontwikkelaars van zelfrijdende auto’s.

Opties aanbieden

Het onderzoek toont ook aan dat de vraag naar zelfrijdende technologie erg gevarieerd was. Sommige respondenten hebben veel interesse in deze techniek, anderen zijn niet geïnteresseerd. Het advies van de onderzoekers is dan ook aan autoverkopers om verschillende soorten pakketten aan te bieden met autonome functies voor auto’s.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.