Nieuw verkeersbord voor zelfrijdende auto

Wie over de Duitse Autobahn rijdt, kan sinds kort een opvallend, zwart-wit verkeersbord langs de weg zien staan. Voor de menselijke bestuurder heeft het bord geen enkele betekenis; voor zelfrijdende auto’s wel degelijk. De borden dienen voor autonome voertuigen als oriëntatiepunt.

Aan de hand van de nieuwe verkeersborden kunnen de autonome voertuigen precies zien waar ze zich bevinden, melden Duitse media. Samen met ultramoderne sensoren en een op de centimeter nauwkeurige digitale kaart zijn de nieuwe borden een verdere stap op weg naar de eerste volledig digitale, genetwerkte rijbaan, aldus de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt.

Testgebied

De borden, met een doorsnede van 70 centimeter, zijn geplaatst bij het knooppunt Holledau langs de A9 en A93, niet ver van München. Dit is een door de overheid aangewezen testgebied, waar innovatieve bedrijven en instellingen hun technologieën kunnen uitproberen, zoals sensoren, borden en meetapparatuur. De omgeving biedt veel verschillende omstandigheden die van de weg een goede testbaan maken.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.