SDC360, SDC Summit, Aon

Ruim honderd bezoekers tijdens eerste SDC Summit

De eerste editie van de SDC Summit is bezocht door ruim honderd geïnteresseerden. Zij lieten zich verspreid over twee dagen bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van autonoom vervoer. Tevens werd er volop gediscussieerd en genetwerkt tijdens het evenement.

De SDC Summit is een nieuw seminar over het zelfrijdend vervoer en hoe dit de mobiliteit in Nederland kan gaan veranderen. Een uitgebreid programma aan topsprekers gaf zijn visie op de toekomst van autonoom vervoer en welke kansen en belemmeringen hier liggen.

Impact

Het seminar werd tegelijkertijd gehouden met twee vakbeurzen voor taxivervoer (Taxi Expo) en openbaar vervoer (Busvision). De verwachting is namelijk dat de opkomst van autonoom rijden zeker in die branches veel impact zal hebben. Door het gelijktijdig houden van deze drie evenementen kwamen ook diverse taxi- en OV-professionals een kijkje nemen, evenals diverse rijschoolhouders.

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst kwamen onder meer projecten in Appelscha, Wageningen en Capelle aan den IJssel aan de orde. Ook werd vooruitgeblikt op de rol die autonoom vervoer in de toekomst gaat spelen. Zo waren er sprekers van diverse overheden, onderwijsinstellingen, verzekeraar Aon, voertuigleverancier 2getthere en AutomotiveNL

Artikelen op SDC360

De komende tijd publiceert de redactie van SDC360 een aantal verhalen naar aanleiding van de presentaties tijdens de SDC Summit. Houd deze website dus in de gaten.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.