Autopilot-functie Tesla brengt zieke man naar het ziekenhuis

Een Amerikaanse man die in de auto getroffen werd door een longembolie, heeft zich door zijn auto naar het ziekenhuis laten brengen. Zijn Tesla Model X is uitgerust met een autopilot-functie, die de man zo dicht mogelijk in de buurt van een ziekenhuis kon brengen. Het laatste stuk moest hij zelf nog naar de eerste hulp rijden. De man verwachtte zo eerder hulp te krijgen, dan wanneer hij langs de kant moest wachten op een ambulance. 

Deze Tesla is niet volledig zelfrijdend, maar op de autopilot-functie kon de auto wel in de juiste rijbaan blijven, gas geven en remmen. Daarom hoefde advocaat Joshua Neally louter af en toe het stuur aan te raken en de laatste paar straten zelf te rijden. Hoewel de Amerikaan achteraf twijfelt of hij de beste beslissing heeft genomen, is hij wel van mening dat de auto waarschijnlijk zijn leven heeft gered.

Ongevallen

Topman bij Tesla, Elon Musk, zei onlangs dat de Tesla Autopilot het leven zou kunnen redden van ongeveer de helft van het totale aantal verkeersslachtoffers in de VS.  Musk beweerde bovendien binnenkort naar buiten te komen met technologie ‘die de mensen omver zal blazen’. Deze technologie zal er volgens Musk voor zorgen dat volledig zelfrijdende auto’s zichzelf in theorie in elke situatie kunnen besturen.

Neally zelf is nu nog enthousiaster geworden met de autopilot-functie in zijn auto. Hoewel de auto hem niet volledig tot de voordeur van het ziekenhuis kon brengen, heeft het voertuig in ieder geval voorkomen dat hij tegen de vangrail of tegen een andere auto botste. “Geen enkele technologie is perfect, maar deze feature maakt het wel beter en veiliger”, aldus Neally tegen de lokale nieuwssite KY3.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

1 reactie op “Autopilot-functie Tesla brengt zieke man naar het ziekenhuis”

Tsipora Pereira|10.08.16|12:06

“Hoewel de Amerikaan achteraf twijfelt of hij de beste beslissing heeft genomen, is hij wel van mening dat de auto waarschijnlijk zijn leven heeft gered.” Dan weet deze Amerikaan dus niet zeker of hij zijn leven eigenlijk wel gered wilde hebben. Misschien is hij één van de vele Amerikanen dezer dagen die maar één zekerheid wensen: gespaard te worden voor Trump als president.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.