Amerikaanse consumentenbond wil Autopilot Tesla uit

De Amerikaanse consumentenbond wil dat Tesla de automatische piloot in zijn auto’s uitschakelt. De bond vindt dat het onverantwoord is van de autoproducent om normale bestuurders in een auto te laten rijden met technologie die zich eigenlijk nog in een testfase bevindt.

“Consumenten mogen nooit proefdieren zijn in de technische ontwikkelingen voor veiligheid in de auto”, staat in een open brief. De oproep komt niet toevallig kort nadat Tesla bekend heeft gemaakt dat er iemand is omgekomen tijdens het gebruik van de autopilot-functie.

Gevoel van veiligheid

Volgens Consumer Reports zijn auto’s nog niet klaar om zelf te rijden, maar doet Tesla voor alsof dit wel het geval is. En daardoor zijn bestuurders verward en gaan ze zich mogelijk onverantwoordelijk gedragen. “Door de functie autopilot te noemen, geeft Tesla de bestuurder onterecht een gevoel van veiligheid.” De automaker blijft zelf benadrukken dat de chauffeur verantwoordelijk is en zijn handen aan het stuur moet houden.

Tesla-baas Elon Musk liet al weten niet van plan te zijn om gehoor te geven aan de oproep. Hij zegt mensen er mee om moeten leren gaan en dat de technologie levensreddend is. Consumer Reports wil voor nu vooral dat mensen verplicht worden om hun handen aan het stuur te houden en roept de overheid op om het gebruik van de technologie te reguleren.

Onderwerpen:

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Amerikaanse consumentenbond wil Autopilot Tesla uit”

Tibor Strausz|24.07.16|20:00

en dat in een land waar je gewoon wapens kan kopen. daar vallen meer doden mee.

volgens mij moet tesla gewoon heel duidelijk blijven zeggen dat mensen goed moeten blijven opletten net als bij cruise controle en andere hulpmiddelen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.