Nissan introduceert met ProPilot eigen autonome functie

Nissan

Nissan zet op het gebied van autonoom rijden vol in op de eigen ProPilot-technologie. In een video heeft de autoproducent de strategie en mogelijkheden in beeld gebracht die de functie de komende jaren gaat bieden. De techniek moet de auto slimmer en veiliger maken en de bestuurder met meer vertrouwen de weg op sturen. “Het is rijden, maar dan zonder de stress en niet op de inefficiënte manier zoals we het nu doen.”

Nissan wil voorloper zijn in de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende voertuigen. ProPilot is de grootste stap die Nissan de komende jaren zet op het gebied van autonoom rijden. Twee belangrijke onderdelen daarvan brengen de technologie tot leven:

  • Een laserscanner, die het mogelijk maakt om de auto door de kleinste wegen te navigeren
  • Een 360 graden camerasysteem aan 8 kanten, die de auto over moeilijke kruispunten brengt en door andere moeilijke verkeerssituaties.

ProPilot

ProPilot kan zelfstandig de auto van baan laten wisselen en houdt een veilige afstand met andere auto’s. Op kruisingen herkent de technologie andere voertuigen en voetgangers en rijdt de auto pas wanneer daar mogelijkheid voor is. De auto kan met de technologie zelfstandig moeilijke bochten maken, ook in verkeerssituaties waar bijvoorbeeld geen belijning aanwezig is.

“ProPilot geeft je meer vrijheid en keuzes”, stelt Nissan. “Je kan nog steeds rijden wanneer je wil, maar wanneer je dat even niet wil, kun je ook je e-mail checken, of je kinderen helpen met hun huiswerk.” Het systeem wordt geïntegreerd in verschillende stappen. De uiteindelijke variant is in 2020 beschikbaar. “De technologie zal worden toegevoegd aan verschillende modellen en in de massaproductie gaan, waardoor deze voor het gewone publiek beschikbaar zal zijn in alle delen van de wereld.”

Voorspelling:

  • Highway single lane pilot (2016)
  • Highway multi-lane pilot (2018)
  • ProPilot in the city (2020)

Bekijk de video over ProPilot:

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.