Video: Tesla-bestuurder valt in slaap bij autopilot-functie

De Autopilot-functie van Tesla zorgt ervoor dat bestuurders amper nog wat hoeven te doen achter het stuur. Dat nemen sommige automobilisten echter wel erg letterlijk, zo blijkt uit een nieuwe video die is opgedoken op het internet. Hierop is te zien dat een man slaapt achter het stuur, terwijl de autopilot de auto door het verkeer heen leidt.

Tesla is op het gebied van autonoom rijden voorloper. De autofabrikant heeft misschien momenteel wel de beste technologie om auto’s zichzelf door het verkeer te laten manoeuvreren.

Slapen

Om te voorkomen dat bestuurders zich daardoor anders gaan gedragen achter het stuur, moeten ze bij aanschaf van een Tesla allemaal een uitgebreide overeenkomst ondertekenen waarin staat dat ze de volle verantwoordelijkheid dragen wanneer de auto een ongeluk veroorzaakt. Want; de bestuurder blijft verantwoordelijk en moet altijd in kunnen grijpen.

Maar dat lijkt deze man niet al te letterlijk te nemen. Hij laat zich letterlijk slapend door het langzame verkeer heen leiden door zijn auto.

View post on imgur.com

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Video: Tesla-bestuurder valt in slaap bij autopilot-functie”

Tibor Strausz|27.05.16|20:39

ja dat is het grote verschil met google die zegt we introduceren pas zelfrijdende auto als die 100% zelf rijdt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.