Panasonic wil fors groeien in markt voor zelfrijdende auto’s

Panasonic heeft de ambitie om een belangrijke toeleverancier te worden voor de zelfrijdende-auto-industrie. Het denkt hierbij aan het ontwikkelen en leveren van onder meer camera’s, radar- en lidarsystemen en sensoren. Dat zegt topman Tom Gebhardt van de Amerikaanse tak van Panasonic Automotive Systems. Daarmee voegt het bedrijf zich in een lange rij van ondernemingen die brood zien in de groeiende markt voor autonome voertuigen.

Door de jarenlange ervaring van het bedrijf met het ontwikkelen en produceren van camera’s, heeft het behoorlijk wat know-how opgebouwd op dit terrein. Daardoor kan het de camera’s maken voor zelfrijdende voertuigen, die op termijn wellicht zijspiegels en achteruitkijkspiegel zouden kunnen vervangen. Ook ontwikkelt het Japanse bedrijf camera’s die objecten detecteren die zich vóór de auto bevinden.

Overname

Gebhardt geeft in het interview ook aan dat het openstaat voor overname van startende bedrijven. “Er zijn veel start-ups met interessante technologie. We werken samen met sommige van die bedrijven en staan open voor opties om ondernemingen te kopen.”

Naast de levering van componenten voor zelfrijdende voertuigen, maakt het Japanse bedrijf ook accu’s voor elektrische auto’s. Zo is het een belangrijke leverancier voor Tesla. Dat bedrijf presenteerde onlangs zijn nieuwe Model 3, waar klanten er wereldwijd al meteen 325.000 van hebben besteld. Panasonic investeert in de fabriek waar batterijen voor die Tesla-voertuigen moeten worden gemaakt.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.