Google zelfrijdende auto, Kirkland, Lexus, SUV

Zelfrijdende auto Google nu ook getest in slecht weer

Foto: Google seldriving blog

Google gaat zijn zelfrijdende auto vanaf nu ook testen in wisselende weersomstandigheden. Daartoe is het testprogramma uitgebreid met de wegen bij Lake Washington in Kirkland.

“Na 2 miljoen zelfrijdende kilometers zijn we klaar om onze auto meer ervaring te geven in nieuwe omstandigheden, verkeerspatronen en wegcondities”, meldt Google.

Lexus RX450h

Vanaf begin februari 2016 rijden de Lexus RX450h SUV’s van Google rond in Noord-Kirkland. Kirkland is een plaats in de Amerikaanse staat Washington, en valt bestuurlijk gezien onder King County.

Deze regio ligt in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada. Het kan er zwaar sneeuwen en vriezen in de winter. In december en januari zijn er gemiddeld 28 neerslagdagen en temperaturen tot -30 graden Celsius.

Google Car

Op dit moment zet Google 22 Lexus RX450h SUV’s in en 33 prototypes van de Google Car. In totaal hebben de auto’s van Google nu zo’n 2,3 miljoen kilometer afgelegd in autonome modus, plus nog zo’n 1,6 miljoen kilometer in de handmatige mode.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.