Een zelfrijdende auto van Cadillac. Foto: GM Pressroom

GM maakt speciaal team verantwoordelijk voor autonome auto

General Motors Staff Researcher Dr. Jeremy Salinger road tests a Cadillac semi-autonomous driving technology it calls ÒSuper CruiseÓ that is capable of fully automatic steering, braking and lane-centering in highway driving under certain optimal conditions Friday, March 23, 2012 in Milford, Michigan. Super Cruise is designed to ease the driverÕs workload on the freeway, in both bumper-to-bumper traffic and on long road trips by relying on a fusion of radar, ultrasonic sensors, cameras and GPS map data. The system could be ready for production vehicles by mid-decade. (Photo by John F. Martin for Cadillac)

General Motors heeft een team samengesteld dat zich uitsluitend gaat richten op de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Ook moet het team ervoor zorgen dat nieuwe technische mogelijkheden, zoals de connected car-technologie, zo snel mogelijk geïmplementeerd worden. Dat heeft GM in een interne memo aan de medewerkers laten weten.

Het team zal als enige verantwoordelijk zijn voor alle kritische technologieën in de auto met inbegrip van elektrische ontwerp, controles en software, en veiligheid integratie.

Vloot autonome Chevrolet Volt’s

Doug Parks, vice-president ‘global products programs’ zal het team te leiden. Verder heeft het bedrijf een aantal anderen per 1 februari aan het team toegevoegd. Het gaat onder meer om Pam Fletcher, de executive chief engineer van de wereldwijde elektrische auto’s van het bedrijf, zal verantwoordelijk worden voor het testen van de vloot autonome Chevrolet Volt’s op GM’s campus.

Sheri Hickok, chief engineer voor een aanstaande lichte pick-up truck, wordt verantwoordleijk voor het creëren van autonome wagenparken. Hickok zal ook worden belast met het ontwikkelen van autonoom voertuig-partnerships en joint ventures. Andrew Farah is gepromoveerd tot chief technology architect van autonome systemen,, zo meldt Fortune.

Startups

In de afgelopen zes maanden heeft GM verschillende initiatieven en startups gelanceerd, die het belang van autonoom vervoer benadrukken.Zo heeft GM $ 500 miljoen dollar geinvesteerd in Lyft. Uiteindelijk wil GM een netwerk van zelfrijdende auto’s ontwikkelen binnen Lyft.

Verder heeft General Motors onlangs een car-sharing service gelanceerd. Maven biedt onder meer een service waarmee GM voertuigen per uur kan verhuren door middel van een app en een peer-to-peer sharing service. Met de nieuwe initiatieven wil GM haar positie voorbereiden als aanbieder van mobiliteit, in plaats van alleen autofabrikant.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.