BMW, automatisch parkeren, autonoom

BMW 7-serie kan autonoom parkeren vanaf maart 2016

Remote Control Parking is vanaf maart 2016 als optie verkrijgbaar in alle nieuwe BMW 7 Serie-versies. Deze optie maakt het mogelijk om de nieuwe BMW 7 Serie in en uit parkeervakken en garages te manoeuvreren zonder dat iemand achter het stuur zit. De bestuurder zet het semiautomatische proces, waarbij de auto voorwaarts inparkeert of achteruit uit een parkeervak rijdt, van buitenaf in gang met behulp van de BMW Display Key.

De gehele parkeermanoeuvre wordt gemonitord door Park Distance Control (PDC), de Parkeerassistent en de Surround View sensoren.

Parkeermanoeuvre

Om de Remote Control Parking functie te kunnen gebruiken, dient de auto recht en gecentreerd voor de parkeerplek of garage te staan. Tijdens de parkeermanoeuvre kan de bestuurder de auto gecontrolleerd laten stoppen indien nodig.

Eenmaal geparkeerd kan motor via de sleutel worden afgezet. En wanneer het tijd is om te vertrekken, kan de motor ook gestart worden via de sleutel. Tijdens het uitparkeren met de Remote Control functie, rijdt de auto automatisch achteruit in een rechte lijn.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “BMW 7-serie kan autonoom parkeren vanaf maart 2016”

Tibor Strausz|03.02.16|12:13

handig als er weinig ruimte is. kan je uitstappen voor je deur klem komt te zitten 😉

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.