tesla-model-s-autopilot-software-70

Tesla eerste fabrikant die autopilot-functie activeert in auto’s

Foto: Tesla

Tesla is de eerste fabrikant die een auotopilot-functie heeft geactiveerd. Bestuurders kunnen de auto hiermee zelfstnadig laten rijden. De hardware is sinds oktober 2014 al geïnstalleerd bij de Model S om de eerste stappen op weg naar self-driving technologie te introduceren.

Het gaat om een radar voorin, 12 lange afstands ultrasonische sensoren die zo’n 4,8 meter om de auto in alle richtingen en op elke snelheid om zich heen kunnen kijken, een camera die vooruit kijkt en een fijn afgesteld digitaal aangestuurd elektrisch assist remsysteem. De nieuwe Tesla 7.0 software release bestaat uit een reeks van actieve veiligheids- en comfortfeatures. Het is het enige volledig geïntegreerde systeem dat is voorzien van vier verschillende feedback modules: camera, radar, ultrasonics en GPS.

Data feedback

Deze modules, die elkaar versterken, geven realtime data feedback vanuit de Tesla vloot, zodat het systeem continu leert en zichzelf verder verbetert. Met Autopilot kan Model S zichzelf binnen de rijbaan houden, door een tikje op de richtingaanwijzer van rijbaan veranderen, en de snelheid aanpassen aan de situatie door middel van de actieve, verkeersbewuste cruise control. Digitale controle over de motoren, remmen en het sturen helpt botsingen via de voor- en zijkanten, evenals het van de weg raken van de auto te voorkomen.

Tesla Autopilot neemt de saaie en potentieel gevaarlijke aspecten van het auto rijden over langere afstanden weg. De Autopilot is ingebouwd om de klanten meer zekerheid te bieden achter het stuur, de veiligheid op de weg te verbeteren en het rijden op de snelweg prettiger te maken. Auto’s zonder bestuurder zullen nog een aantal jaren duren, ondertussen fungeert Tesla Autopilot zoals de systemen die vliegtuigpiloten gebruiken als de omstandigheden dit toelaten. De bestuurder is nog steeds verantwoordelijk voor het besturen van de auto.

Nieuwe release

De nieuwe release bestaat daarnaast uit een significante visuele update van het display van elke Model S die er op de wereld rondrijdt. Het instrumenten paneel is gericht op de bestuurder en bestaat uit meer functionele apps die de bestuurder helpen zijn of haar rit nog beter te monitoren.

De Tesla Versie 7.0 software is de volgende stap voor Tesla Autopilot. Tesla zegt nieuwe functionaliteit te blijven ontwikkelen en uitrollen via over-the-air software updates, zodat deklanten ook in de toekomst voorop kunnen blijven lopen op het gebied van rij technologie.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.