concept, journalisten auto, armin peters

Student presenteert concept voor zelfrijdende interviewwagen

De afgestudeerde Duitse student Armin Peters ontwikkelde een concept voor een zelfrijdende journalistenwagen. Hij ontwikkelde het zelfrijdende voertuig met de gedachte dat journalisten steeds meer onder druk staan en zich zorgen maken om hun veiligheid en privacy. In een jaar dat Trump journalisten publiekelijk als vijand aanmerkte van het volk, lijkt het er niet op vooruit te gaan voor de pers. 

Peters studeerde onlangs af aan het Royal College of Art en wilde met zijn concept een ondoordringbare ruimte creëren waarin journalisten interviews kunnen houden. De Signal car zoals het project heet, moet een onverstoorbare plaats worden. Het moet volgens de designer de ideale mobiele werkplek voor journalisten worden in een tijd waarin alles met elkaar verbonden is en vooral de privacy van data een groot issue is.

Signal car

De auto bestaat uit twee gedeeltes. Het onderste deel is voor de zelfrijdende techniek gereserveerd, het bovenste gedeelte is een kooi van Faraday, waarin wi-fi en mobiele signalen worden geblokkeerd. Het interieur moet zorgen voor een vertrouwd gevoel en is als een soort ronde, open tafel. In het midden zou een 3D-projector geplaatst moeten worden. Hieromheen zitten dan de journalisten en bronnen tegenover elkaar om het gesprek te bevorderen.

Peters ontwikkelde het voertuig omdat hij denkt dat zeker voor journalisten digitale veiligheid een groot probleem kan vormen. In zijn visie moeten journalisten beschermd worden tegen observatie van buitenaf. Na het wiki-leaks debacle, waarin zichtbaar werd op wat voor grote schaal mensen worden afgeluisterd, zou dit voertuig zomaar eens ideaal kunnen zijn.

Armin

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.